COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

În Găgăuzia se așteaptă o recoltă mai mică de mere faţă de anul 2018

22 sep. 2019,, 18:44   Economie
1825 0

Producătorii din UTA Gagauz-Yeri au început culesul merelor. Fermierii din regiune susţin că în acest an se aşteaptă o recoltă relativ bună cantitativ, însă fructele vor de o calitate mai proastă faţă de 2018.

Potrivit Direcţiei pentru sectorul agroindustrial de la Comrat, producătorii din autonomie „nu au probleme cu procesarea, exportul şi păstrarea producţiei”.

„Fabricile de conserve achiziţionează mere, unii producători le pun la păstrare, avem şi piaţă de desfacere – în Federaţia Rusă şi alte ţări. Unii fermieri încheie contracte, alţii se deplasează de sine stătător pentru a se înţelege despre livrări, iar marfa ce nu poate fi comercializată este expediată la prelucrare”, a declarat şeful Direcţiei, Andrei Dimitroglo, citat de gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, mai mulţi proprietari de livezi afirmă că în acest an „merele sînt mărunte, iar din cauza calităţii neconforme, mare parte din roadă va trebui procesată”.

Majoritatea livezilor din autonomie sînt cultivate cu soiuri de mere rezistente la frig. Recoltarea merelor în regiune va dura pînă la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽