X 
Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 493

În curînd vor fi scoase primele căpşune autohtone

15 apr. 2020,, 16:13   Economie
2665 0

Îţi lasă gura apă. Dulci şi aromate, primele căpşune autohtone s-au copt deja în sere, iar agriculturii au reuşit să strîngă şi prima roada.

În curînd, fructele vor apărea şi pe rafturile magazinelor, dar pînă atunci, pofticioşii le pot cumpăra direct de la producător, transmite publika.md.

Familia Gogu din oraşul Căuşeni cultivă pentru prima dată căpșunele în seră. Iacob Gogu este agricultor de mai mulţi ani, dar niciodată nu a sădit căpşune. Anul trecut, i-a venit această idee, iar familia l-a susţinut. După mai multe încercări nereuşite, fermierul s-a bucurat în acest an de prima roadă.

"Le-am pus pămînt de pădure şi am amestecat cu nisip, am aici şi sistem de irigare, eu numai le deschid pelicula de deasupra şi gata. Noi le-am plantat şi aşteptam, dar ele tare repede au înflorit, tare repede s-au copt, cînd ne uitam, cîte una, cîte una", a spus agricultorul din oraşul Căuşeni, Iacov Gogu.

Iacob Gogu spune că dacă totul va merge ca pe roate, atunci va avea recoltă de căpşune chiar şi iarna. De asemenea, fermierul vrea să-şi mărească producţia.


"Vedeam la alţii, cînd era perioada de căpşune cum le vindeau, i-am zis soţiei, hai să facem şi noi, şi m-am interesat, de unul de altul. Îmi este drag", a povestit agricultorul din oraşul Căuşeni, Iacov Gogu.

Dacă de cultivare, irigare şi tehnici de îngrijire a căpşunilor se ocupă capul familiei, atunci soţia lui Iacub Gogu, îl ajută la cules.

"Eu sînt bucuroasă şi îl ajut pe soţ în toate, dar totuşi cea mai mare bucurie este la cules. Deodată am crezut că nu ne va reuşi, dar cînd încerci şi munceşti, îţi iese totul", a menționat agricultorul din oraşul Căuşeni, Lidia Gogu.

Un kilogram de căpşune autohtone ajunge să coste în jur de 100 de lei, dar odată ajunse în supermarket, preţul acestora creşte în funcţie de adaosul comercial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?