În complexul VDNH de la Moscova se va deschide un centrul expozițional al Republicii Moldova

În complexul VDNH de la Moscova se va deschide un centrul expozițional al Republicii Moldova

În acest an, pe teritoriul Centrului de Expoziții de la Moscova, în pavilionul renovat nr. 10, se va deschide un centrul expozițional al Republicii Moldova


Despre aceasta a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe site-ul său personal, povestind despre obiectele noi care vor apărea la Expoziție, care în vara acestui an va împlini 80 de ani, și cu ce îi va bucura restauratorii pavilioanelor istorice pe vizitatorii expozițiilor, transmite Noi.md.


Serghei Sobianin a menționat că anul jubiliar va fi un an al relansării principalei expoziții a țării, iar după restaurare își vor deschide porțile 5 pavilioane istorice, inclusiv pavilionul Moldovei.


"În pavilionul renovat nr. 10" Standarde "(fostul "RSS Moldovenească") se va deschide centrul expozițional al Republicii Moldova. A fost efectuată reparația capitală a fațadelor, restaurarea coloanelor istorice și a decorului", a scris primarul capitalei ruse.
Anterior s-a anunțat că după reconstrucția pavilionului nr. 10 al Expoziției de la Moscova, va fi creat un centru expozițional și comercial ”Moldova”.


Pavilionul nr. 10 a fost construit în 1954, suprafața totală fiind de 2.693,1 metri pătrați. În perioada sovietică, el reprezenta pavilionul tematic al RSS Moldovenești în complexul VDNH.


Moldova și Rusia au semnat la 28 iulie  2011 un Acord interguvernamental privind înființarea Centrului expozițional și commercial ”Moldova” în Pavilionul nr. 10 pe teritoriul Centrului Expozițional din Moscova.


Se preconizează că Centrul expozițional și comercial "Moldova" va deveni o platformă unică pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor moldovenești, a patrimoniului cultural și material. Un alt obiectiv va fi familiarizarea populației cu evoluțiile științifice și tehnologice, rutele turistice, comerțul, oportunitățile economice și investiționale ale Moldovei, precum și aprofundarea cooperării existente și stimularea creării noilor parteneriate moldo-rusești reciproc avantajoase.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load