X 
Criza energetică stiri: 1748
Cutremure stiri: 283

În ce domenii este gata businessul rusesc să implementeze proiecte în Moldova?

20 noi. 2021,, 20:00   Economie
2303 0

Oamenii de afaceri din Moldova și Rusia trebuie să caute noi domenii de cooperare reciproc avantajoasă. Aceștia ar putea dezvolta în comun turismul, infrastructura, energia, transportul, industria IT, sectorul serviciilor și să extindă agricultura ecologică.

Despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md a vorbit șeful Uniunii comercial-financiare din Rusia, Stanislav Pughinski.

La întrebarea ”Despre ce sînt gata să discute oamenii de afaceri ruși cu cei moldoveni”, el a răspuns: ”Tot despre ce ar dori să discute partenerii noștri moldoveni. Nu există subiecte interzise. Am spus deja în cadrul reuniunilor la diferite niveluri că trebuie să căutăm noi domenii de cooperare reciproc avantajoasă”.

Stanislav Pughinski a atras atenția asupra faptului că există o situație paradoxală – businessul moldovenesc nu are pîrghii financiare, deoarece băncile se tem să investească în proiecte pe termen lung. Businessul rusesc este mereu acuzat că oricare dintre acțiunile sale sînt geopolitice și că este aproape o amenințare la adresa integrării europene a Republicii Moldova.

”Acest lucru se vedea chiar și din retorica defăimătoare din jurul negocierilor privind gazele naturale. Nimic din toate acestea nu a fost confirmat atunci, dar nimeni nu și-a cerut scuze. Este timpul să punem capăt acestei practici, care este în dezavantajul economiei moldovenești. Să dăm dovadă de bunăvoință și împreună vom dezvolta turismul, infrastructura, energetica, transporturile, industria IT, serviciile, vom grăbi procesul de urbanizare, vom extinde agricultura ecologică etc. Și spun acest lucru aproape la întîmplare, dar sînt multe alte domenii care nu au fost încă studiate și unde Moldova și Rusia ar putea depune eforturi comune”, a spus șeful Uniunii comercial-financiare din Rusia.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий