COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În cadrul Forumului economic moldo-rus au fost semnate 11 acorduri

În cadrul Forumului economic moldo-rus au fost semnate 11 acorduri

În cadrul celui de-al doilea Forum economic moldo-rus, organizat la Chișinău, au fost semnate 11 acorduri, care vor deveni baza unei cooperări ulterioare între întreprinderile și organizațiile din cele două țări.

Aceste acorduri au pus bazele unor viitoare proiecte de investiții, relatează Noi.md.

Potrivit organizatorilor evenimentului, majoritatea acordurilor au fost încheiate la secțiunea „În dezvoltarea parteneriatului. Moldova – Bașkiria”.


Primul dintre ele a fost semnat înainte de începerea Forumului - acesta este un acord de cooperare între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Bașkortostan. De asemenea, au fost încheiate acorduri de cooperare privind asamblarea troleibuzelor, un acord în domeniul turismului, un acord privind cooperarea între colegiul din Bashkiria și centrul exemplar din Moldovei, un acord între Colegiul de Radio Electronică, Telecomunicații și Securitate (UKRTB) din Ufa și Colegiul de Inginerie Electronică și Calculatoare din Chișinău. Universitatea de Stat Bashkiria (USB) a semnat acorduri cu Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Administrație Publică a Moldovei și Universitatea Slavonă de Stat.

Printre acordurile de investiții, a fost semnat un acord între antreprenorii din regiunea Kursk și regiunea Ungheni din Moldova – ”Compania de Management a Grupului KĂAZ” va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției de legume uscate în Ungheni. În cadrul Forumuuil au fost încheiate relații de înfrățire dintre Ufa și Găgăuzia, raioanele Kușnarenkovski și Ocnița, raioanele Ișimbay și Basarabeasca din Bashkiria și Moldova, regiunea Omsk și raionul Edineț din Moldova.

A fost semnat un acord privind implementarea relațiilor economice internaționale și externe între guvernul regiunii Omsk și consiliul raionului Edineț din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul Forumului a fost semnat un acord de cooperare între Moldovan Fashion Cluster ”Sorintex” (Republica Moldova) și grupul de companii Cluster Consulting Group.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load