COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7911
Criza energetică stiri: 528

Împrumutul cu BERD de restructurare a infrastructurii feroviare se va semna în octombrie

28 sep. 2021,, 07:58   Economie
1727 1

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, va fi semnat în octombrie la Chișinău.

Atunci este așteptat în țară directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, banii care vor fi alocați în urma semnării Amendamentului sînt adiționali la cei 27,5 milioane de euro dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară. „Începem săptămîna cu vești bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești se conturează tot mai mult”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, a fost semnat de președinta Maia Sandu, luni, 27 septembrie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X