COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Igor Grosu: Ne dorim un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv

7 sep. 21:10   Economie
1470 4

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întîlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) în Moldova, transmite moldpres.md cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La întîlnire au participat vicepreședintele Legislativului, Mihail Popșoi, precum și mai mulți președinți ai comisiilor parlamentare – Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Olesea Stamate, Lilian Carp, Doina Gherman, Grigore Novac, Tatiana Cunețchi, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a asigurat participanții că noul Legislativ este gata pentru un dialog sincer și eficient cu mediul de afaceri care să contribuie la creșterea transparenței, predictibilității și stabilității businessului local și internațional în țara noastră.

”Avem un volum foarte mare de lucru pentru a realiza niște obiective clare și ferme, pornind de la situația reală a cetățeniilor și businessului, în interesul național al Republicii Moldova”, a punctat Igor Grosu.

La întrevedere, au fost identificate o serie de dificutăți cu care se confruntă în prezent oamenii de afaceri. Potrivit lor, cea mai mare problemă o constituie justiția care este selectivă și politizată. În context, s-a discutat și despre importanța reorganizării cadrului legal ce ține de taxare, impozitare și activitatea antreprenorială. „Vrem un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional ca să accelerăm investițiile atît locale, cît și străine, ca să putem crea locuri de muncă bine plătite la noi acasă”, a adăugat Președintele Legislativului.


De asemenea, au fost identificate o serie de propuneri care ar dezvolta acest sector, precum ar fi: reducerea “prezenței” statului în domeniul economic; îmbunătățirea calității serviciului public; facilitarea comerțului extern și intern; armonizarea cadrului fiscal și celui vamal; digitalizarea economiei; protecția datelor cu caracter personal; dezvoltarea resurselor umane și relațiilor de muncă, stabilitatea sectorului financiar, securitatea energetică, dar și altele.

Companiile membre ale asociației s-au arătat disponibile să ofere comisiilor parlamentare expertiza necesară pe fiecare segment de business, pentru a identifica de comun soluții de modernizare a legislației și a condițiilor cadru de activitate.

În urma discuțiilor, s-a convenit organizarea mai multor întruniri, pe platforma comisiilor parlamentare, în vederea identificării soluțiilor practice pentru fiecare problemă abordată.

EBA Moldova a fost constituită în 2011 și activează sub egida Delegației Uniunii Europene la Chișinău, reprezentînd actualmente interesele a peste 90 de companii și a creat peste 23 de mii de locuri de muncă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X