COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a avut o întrevedere cu participanții la Forumul Economic Moldo-Rus

Igor Dodon a avut o întrevedere cu participanții la Forumul Economic Moldo-Rus

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primii participanți care au sosit la Chișinău ai celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care se va desfășura în perioada 19 - 21 septembrie.

În special, el a avut o întrevedere cu un grup de investitori condus de Alexei Dereabin, reprezentant al unei companii internaționale care este interesată de realizarea mai multor proiecte mari pe teritoriul Republicii Moldova.

Șeful statului a menționat că investițiile preconizate pot contribui semnificativ la dezvoltarea sectorului real al economiei, precum și a regiunilor RM. El și-a exprimat satisfacția în legătură cu interesul major manifestat de reprezentanții mediului de afaceri din Rusia față de țara noastră și, în context, am menționat importanța „restartării” relațiilor de parteneriat strategic între Moldova și Rusia.


Totodată, printre oaspeții de astăzi a fost și renumitul judocan sovietic și rus, Andrei Țiupacenko, antrenor emerit al Rusiei, antrenor principal al echipei de maeștri de judo, campion al URSS și european la sambo și judo.

”L-am salutat pe cunoscutul sportiv în Republica Moldova, țară pe care nu a mai vizitat-o deja de 40 de ani. Domnul Țiupacenko a apreciat înalt atleții moldoveni, în special, maeștrii în judo și sambo și le-a urat succese la competițiile internaționale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea socială.

La Forumul Economic Moldo-Rus vor participa aproximativ 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia.

Este preconizată și venirea lui Dmitrii Kozak, reprezentantul special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și a conducătorilor administrațiilor mai multor regiuni din Rusia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load