Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Guvernul va investi 55 milioane de dolari în dezvoltarea agriculturii

31 mai. 16:30   Economie
1927 0

Un nou program de finanțare a sectorului agricol, cu o valoare de circa 55 milioane de dolari SUA, va fi lansat în țara noastră.

În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind semnarea Acordului de împrumut dintre țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI).

„Obiectivele strategice ale proiectului sînt aliniate la documentele de politici strategice ale statului. Prin implementarea proiectului, vom stimula dezvoltarea subsectoarelor care nu înregistrează performanțe. Proiectul va genera mai multe beneficii economice. Avem certitudinea că agricultorii care vor accesa acest suport își vor crește veniturile. De asemenea, vor fi create noi locuri de muncă și oportunități de piață, vor fi implementate practici agricole inteligente și promovată producția ecologică”, a opinat Vladimir Bolea.

Proiectul va fi implementat pînă în anul 2029. În această perioadă, se preconizează ca circa 21 de milioane de dolari SUA să fie acordați agricultorilor sub formă de granturi, pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic și horticol. Alte 25 de milioane de dolari vor fi direcționate pentru reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații. Totodată, circa 6.5 milioane sînt planificate pentru fortificarea capacităților AIPA și ANSA, precum și pentru a sprijini înființarea Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară. Circa 2.5 milioane de dolari vor fi utilizate pentru managementul proiectului.

4
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?