X 

Guvernul va cere de la UE resurse suplimentare pentru Fondul de subvenționare în agricultură

14 dec. 2022,, 17:45   Economie
1730 1

Situația din sectorul agrar a fost discutată astăzi de către ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și reprezentanții Asociației Forța Fermierilor.

Fermierii s-au plîns de faptul că Fondul de subvenționare prevăzut pentru anul viitor de doar 300 de milioane de lei este prea mic, solicitînd resurse adiționalre. Reprezentanții Asociației afirmă că după două ore de discuții, autoritățile și-au luat următoarele angajamente în rapoart cu producătorii agricoli:

1. Guvernul va cere de la UE resurse suplimentare pentru Fondul de subvenționare pentru 2023.

2.Ministrul va solicita de la doamna Prim-ministra adresarea către Guvernul României în vederea completării solicitării doamnei președinte în vederea acordării ajutorului în forma de motorină.

3. Prioritățile fermierilor mici și mijlocii vor fi indicate în Regulamentul de subvenționare prin aplicarea anumitor măsuri doar pentru aceste categorii.


4. Pentru infrastructură de depozitare, păstrare și prelucrare a producției agricole vor fi pasibile mai multe cheltuieli investiționale.

5. Punctul cu procedura suspendării examinării dosarelor va fi modificat după cum a solicitat organizația noastră.

6. Săptămâna viitoare va fi organizată intalnirea cu băncile comerciale, BNM și agricultorii, se arată într-o declarație a Asociației Forța Fermierilor.

Totodată, discuțiile pe marginea problemelor din sectorul agrar vor fi continuate și pe paltforma Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

0
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий