COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 394 554   INFECTAȚI 255 994(+57)   TRATAȚI 248 984     DECESE 6162(+3)   Mai multe detalii
Biden- Putin stiri: 80
Diaspora stiri: 1195
Preşedintele stiri: 2769

Guvernul va aloca încă 24 de mil lei pentru despăgubirea fermierilor afectați

29 oct. 2020,, 17:45   Economie
3189 0

Guvernul va aloca încă 24 de mil. lei pentru despăgubirea fermierilor afectaţi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia, care a fost aprobată în ajun de Cabinetul de miniştri, vine ca urmare a numeroase apeluri din partea agenţilor economici, a asociaţiilor de profil, dar şi a autorităţilor publice locale ca cei care au suferit de pe urma calamităţilor naturale să primească compensaţii pentru efectuarea lucrărilor de toamnă.

După totalizarea informaţiei suplimentare pe întreg teritoriul republicii, referitoare la suprafeţele afectate de secetă şi grindină, s-au constatat erori care constau în transcripţia incorectă a denumirii agentului economic, neincluderea agenţilor economici în informaţia prezentată de APL de nivelul I şi II pentru Raportul totalizator, notarea greşită a denumirii culturii sau anul însămînţării, precum şi prezentarea tardivă a informaţiei generalizate pe raion.

În acest context, Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a propus modificarea procedurii de acordare a compensaţiilor şi suplinirea Raportului totalizator cu Raportul totalizator suplimentar, inclusiv modificarea termenului de depunere a dosarelor.

Astfel, agenţii economici, care nu au putut beneficia de compensaţii, vor fi incluşi în Raportul totalizator suplimentar şi pot deveni potenţiali beneficiari de compensaţii.

Premierul Ion Chicu a declarat că "este vorba despre acordarea suportului pentru aproximativ 250 agenţi economici care au remis documentele pînă la 1 iulie, dar din cauza birocraţiei nu au beneficiat de ajutor".

"Trebuie să înlăturăm această inechitate, iar agenţii economici să primească suportul cît mai rapid", a spus el.

Suma acordată pentru distribuirea compensaţiilor va fi alocată din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?