X 

Guvernul pregătește privatizarea RED Nord și FEE Nord

3 aug. 22:19   Economie
2525 0

Guvernul Republicii Moldova pregătește procesul de privatizare a instituțiilor RED Nord și FEE Nord.

Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei Victor Parlicov într-un interviu pentru NordNews. Potrivit ministrului, autoritățile caută potențiali investitori.

„Noi examinăm la modul practic posibilitatea deetatizării, privatizării sau crearea unui parteneriat public-privat, pentru a atrage investiții și a avea un mediu mai puțin susceptibil corupției. Ceea ce noi vrem să facem cu RED Nord și FEE Nord este ca să le pregătim de procesul de deetatizare sau privatizare, pentru ca să obținem inclusiv și o contribuție bună la ele. Asta înseamnă că va trebui să îmbunătățim eficiența. Deocamdată nu am ajuns la etapa să facem schimbări de management. Toată lumea lucrează. Noi am avut o urgență mult mai mare la Termoelectrica și din păcate ne-a luat 3 luni să ducem pînă la sfîrșit acea schimbare de management, de care am vorbit. Aceasta nu a fost prioritar pe agendă, deocamdată muncim de dimensiunea să vedem cine ar fi potențialii investitori”, a declarat Victor Parlicov.

Totodată, ministrul Energiei consideră că fără majorarea salariilor în sectorul public, Moldova nu va putea scăpa de corupție la RED Nord și FEE Nord, dar nici la alte instituții de stat.

„Înțelegem că există interese și locale și la nivel de politică centrală. Uneori mi se transmite că unele tenderuri pot fi trucate. Ca ministru nu ai timp să te ocupi de fiecare achiziție. Sigur că eu adresez întrebarea mai departe, dar lupta cu corupția nu este funcția de bază a ministrului”, a adăugat Parlicov.

3
0
2
2
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?