COVID-19 în MOLDOVA

Guvernul a alocat 210 milioane de lei pentru dezvoltarea regională

Guvernul a alocat 210 milioane de lei pentru dezvoltarea regională

Peste 210 milioane de lei au fost planificate în acest an de Guvernul Chicu pentru proiectele de dezvoltare regională, menite să asigure dezvoltarea economică a localităților din țară.

Premierul Ion Chicu a declarat, în Parlament, că din Fondul Național pentru Dezvoltarea Regională (FNDR) au fost alocate 53,16 milioane de lei pentru patru proiecte regionale ce au ca scop îmbunătățirea infrastructurii drumurilor regionale și locale.

Alte 72,63 de milioane de lei au fost alocate pentru proiectele regionale de aprovizionare cu apă și sanitație. Pentru proiectul ”Managementul deșeurilor solide” au fost virate din fond 2,32 de milioane de lei.


Peste 35 de milioane de lei au fost acordați pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri în regiuni și alte 30 de milioane - pentru sporirea atractivității turistice. Aproape 7 milioane de lei au fost alocate pentru implementarea a două proiecte de eficiența energetică a clădirilor publice.

De asemenea, prin intermediul fondului sînt susținute și proiectele în domeniul turismului. Pînă la ziua de astăzi au fost alocate 24,06 milioane de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load