COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

Grup de experți din Qatar, în căutarea domeniilor de investiții din R. Moldova

16 iul. 11:33   Economie
1352 0

Dezvoltarea cooperării bilaterale pe dimensiunile politică, economică și socială au fost discutate de către prim-ministrul interimar și ministru al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi cu șeicul Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, prim-ministru, ministru al afacerilor interne al Statului Qatar.

În cadrul discuției, părțile au abordat temele de actualitate de pe agenda bilaterală, menționînd, în particular, dinamica pozitivă a cooperării în domeniile de interes reciproc.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine Guvernului Statului Qatar pentru asistența umanitară oferită cu generozitate sistemului medical din țara noastră în vederea combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesității impulsionării dialogului politic între ambele state, specificînd disponibilitatea efectuării unor vizite la nivel înalt intre Doha și Chișinău. În aceeași ordine de idei, a fost abordat subiectul utilizării la maxim a oportunităților comercial-economice între ambele state.

Astfel, premierul qatarian și-a exprimat disponibilitatea de a delega la Chișinău un grup de experți pentru a identifica la fața locului domenii concrete, care ar fi atractive pentru eventualele investiții.


De asemenea, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile politice interne din ambele state și au remarcat importanța continuării cooperării în domeniul multilateral.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽