Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Grosu dă asigurări: „Noi gaz o să avem!” Care sînt planurile guvernării pentru această iarnă

14 iul. 21:50   Economie
2786 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că în această iarnă „nu vom rămîne fără gaze naturale”. Declarația a fost făcută în contextul majorării prețului la gazele naturale, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Noi gaz o să avem, discutăm foarte intens cu furnizorii europeni. Sigur că o să discutăm și cu Gazprom în continuare prin intermediul Moldovagaz. Dar trebuie să diversificăm sursele, aceasta este lecția pe care am învățat-o de anul trecut. Trebuie să ne gîndim nu doar la gaze, să facem rezerve și de alte lucruri. sîntem permanent în dialog și cu partenerii români, din Ucraina și cei europeni”, a declarat Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a spus că acum autoritățile pregătesc un pachet de măsuri ca să ajutăm cetățenii.

„Prețul este influențat de ceea ce se întîmplă în Ucraina. Bineînțeles că Guvernul va veni cu program de compensare. În special cei mai vulnerabili consumatori de gaze și o să ne gîndim și la agenții economici. O să avem un program pentru cei de la țară, acolo avem un program de lemne. Noi pregătim acum un pachet de măsuri ca să ajutăm cetățenii”, a mai spus Grosu, transmite realitatea.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав