COVID-19 în MOLDOVA

Granturi pentru studenții moldoveni din sectorul agricol

Granturi pentru studenții moldoveni din sectorul agricol

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin proiectul Agricultură Performantă în Moldova (APM), a lansat un apel de granturi pentru desfășurarea activităților inovatoare în vederea implementării parteneriatelor pentru dezvoltarea forței de muncă în sectorul agricol de înaltă valoare.

Cererile de participare pot fi depuse pînă la 23 decembrie, iar finanțarea poate fi solicitată de instituțiile de învățămînt, asociațiile industriale, organizaţii neguvernamentale și sectorul privat, transmite MOLDPRES.

Bugetul total pentru acest apel de granturi este de şapte sute de mii de lei, iar suma acordată pentru fiecare grant va varia între 150-350 de mii de lei.


Activitățile care pot fi sprijinite în cadrul acestui apel de granturi trebuie să ţină de inițiative pentru crearea stagiilor de practică și ucenicii sau alte oportunități educaționale integrate, plasînd tinerii în companii agricole de producție, companii IT care activează și în domenii aferente agriculturii, furnizori de echipamente și utilaj agricol, etc.; programe de formare, educaționale, startup-uri, incubatoare agrobusiness, Incubator agrobusiness, evenimente pentru tineri, platforme regionale de comunicare ş.a.

Toate aceste activități urmează să contribuie la angajarea și menținerea mai multor tineri în sectorul agricol de înaltă valoare (mere, fructe sîmburoase, struguri de masă, pomușoare, miere, legume de cîmp pentru prelucrare) și să îmbunătățească practicile educaționale în baza nevoilor sectorului privat.

În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului de cel puțin 10% din valoarea totală a activității pentru organizațiile non-profit și instituțiile educaționale, precum şi 30% din valoarea totală a activității pentru companiile comerciale.

Pentru a răspunde la întrebările potențialilor aplicanți și a explica procedurile de aplicare, Proiectul USAID/APM va organiza pe 14 noiembrie o sesiune informativă.

Conform celor mai recente date ale Biroului Național de Statistică, circa un sfert din cei 397 500 de tineri angajați (persoane cu vîrste cuprinse între 15-34 de ani) lucrează în agricultură, care este cel mai mare sector de ocupare a forței de muncă tinere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load