X 
Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 297
Eurovision stiri: 417

Germania contribuie semnificativ la dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova

26 oct. 2022,, 23:00   Economie
1118 0

Germania aduce o contribuție importantă la dezvoltarea infrastructurii sociale și economice a Republicii Moldova.

Despre acest lucru a declarat bașcanul ATO Găgăuzia, Irina Vlah, în cadrul unei întrevederi cu o delegație a deputaților Bundestagului German care se află într-o vizită în Republica Moldova, relatează Noi.md.

Deputații germani au sosit în Găgăuzia pentru a monitoriza proiectele implementate cu suportul Agenției germane pentru Cooperare Internațională GIZ.

Șeful autonomiei a menționat importanța investițiilor germane în dezvoltarea infrastructurii social-economice a Republicii Moldova. Irina Vlah a vorbit despre contribuția semnificativă a GIZ la atragerea investitorilor străini în Găgăuzia, crearea Agenției pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor ATO Găgăuzia, dezvoltarea subzonelor Comrat și Ceadîr-Lunga a Zonei Economice Libere ”Valkaneș, construcția centrului regional IT Digital Hub.

"Parteneriatul intensiv și divers între Germania și Moldova ne deschide noi oportunități – iar sarcina noastră este să profităm de ele. Vrem ca țara noastră să devină parte a unor consorții mari care produc produse moderne și de înaltă tehnologie în domeniul tehnologiei informației, farmacologiei, ingineriei mecanice și auto, industriei alimentare și altor industrii. Din păcate, resursele și experiența noastră nu sînt suficiente pentru acest lucru. Asistența Agenției germane pentru Cooperare Internațională GIZ ne ajută să avansăm și să integrăm întreaga Moldova în fluxurile internaționale care creează noi tehnologii și determină prioritățile pentru dezvoltarea socio-economică. Vă sîntem recunoscători pentru sprijin și mizăm pe continuarea acestei cooperări fructuoase", a spus Irina Vlah.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий