X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Gavrilița: Guvernul va ajusta salariile şi pensiile la situaţia economică

6 iul. 17:17   Economie
35186 0

Guvernul Republicii Moldova este în proces de analizare a pieţei, creşterii preţurilor şi corespunderii acestora la pensii şi salarii, or, aceste plăţi vor fi ajustate la tendinţele economice existente.

Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, la conferinţa de presă organizată după şedinţa de astăzi a Executivului, ce a avut loc la Bălţi, transmite Moldpres.

„Guvernul monitorizează starea de lucruri creată în mai multe domenii şi va avea grijă ca cetăţenii ţării, în special cei din categoriile cele mai defavorizate, să fie ajutaţi”, a spus Natalia Gavriliţa.

Potrivit premierului, în prezent sînt elaborate mai multe pachete de susţinere – pentru familii, pensionari, bugetari, pentru reducerea vulnerabilităţii energetice etc.

„Vom avea programe de sprijin pentru toate segmentele sociale, care vor fi puse în aplicare, cu siguranţă, din toamnă. Depinde şi de orarul sesiunilor parlamentare, însă din octombrie este sigur că vom avea planuri concrete pentru cetăţeni”, a estimat şefa Cabinetului de miniştri.


Oficialul a precizat că toate proiectele Guvernului în acest sens vor fi prezentate în viitorul apropiat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав