COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gavrilița: Am moștenit o gaură de 4 miliarde de lei în buget

Gavrilița: Am moștenit o gaură de 4 miliarde de lei în buget

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a făcut publice date despre situația bugetului Republicii Moldova. Gavrilița a declarat că fosta guvernare „a lăsat moștenire o gaură de 4 miliarde de lei” în bugetul de stat.

Potrivit ministrei, deficitul a fost creat din cauza „înghețării relațiilor cu partenerii străini”, dar și a adoptării legii salarizării de fostul Parlament.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 12 iulie, Natalia Gavrilița a explicat care este situația bugetului Republicii Moldova. Gavrilița a declarat că bugetul statului este prejudiciat cu patru miliarde de lei. Totul din cauza „legilor proaste adoptate de fosta guvernare”.


„Voi vorbi despre starea bugetului și despre moștenirea pe care am primit-o de la fosta guvernare. Vreau să dau doar cîteva cifre ca să fie pe înțelesul tuturor. În bugetul pentru anul 2019, la capitolul venituri, pe lîngă acumulările de impozite și taxe, au fost planificate granturi din partea UE în valoare de 1,2 miliarde de lei. În condițiile suspendării relațiilor cu FMI și cu partenerii din Uniunea Europeană, aceste venituri nu puteau veni la buget”.

„La capitolul cheltuieli: Toată lumea știe că a fost adoptată legea salarizării, în grabă, înainte de alegeri, fără a fi pregătită suficient. În primul rînd nu exista un registru al angajaților publici sau date care vor permite evaluarea impactului acestei legi. În al doilea rînd, colegii din Ministerul Finanțelor au lucrat foarte mult la o arhitectură logică a acestei legi, dar deputații din Parlamentul precedent au introdus foarte multe amendamente populiste, care, de fapt, au schilodit intenția legii și au creat niște dezechilibrări majore”, a explicat Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load