Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Fără un audit, Moldova nu va semna acordul privind datoria sa față de Gazprom

15 apr. 15:45   Economie
1772

Republica Moldova nu va semna niciun acord de decontare a datoriilor cu Gazprom fără efectuarea unui audit internațional independent al datoriei istorice pentru gazele consumate de malul drept al Nistrului.

Despre acest lucru într-un interviu newsmaker.md a menționat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

"Fără un audit independent al modului în care s-a format datoria către Gazprom, nu vom semna niciun acord privind decontarea datoriilor. Auditul trebuie să arate care este datoria. Din analiza unor experți, știu că datoria poate fi redusă semnificativ sau anulată în general. Dar ar fi incorect să vorbim despre aceasta acum. Auditul trebuie să arate totul. Am transmis o scrisoare privind prelungirea perioadei de audit, aștept un răspuns. Poate că din nou vom primi un răspuns în ultima zi a lunii aprilie. Sîntem pregătiți pentru orice scenariu", a spus Andrei Spînu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав