X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Facilitățile adresate producătorilor agricoli, adoptate de Parlament

3 noi. 2022,, 12:59   Economie
1174 0

Statul va rambursa Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la mai multe tipuri de impozite și taxe de stat datorate de către aceștia. Un proiect în acest sens a fost adoptat astăzi, de Legislativ, în prima lectură.

Documentul a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, cauzat de calamitățile naturale, de creșterea prețurilor la inputuri, de ruperea lanțurilor logistice urmare a războiului Rusiei în Ucraina, de embargoul impus de către Federația Rusă asupra producției de origine vegetală din Republica Moldova.

”Proiectul de lege prevede lansarea programului de restituire a TVA din contul contribuabilului pentru achitările impozitelor și taxelor datorate de către aceștia la stat”, a explicat autorul inițiativei legislative, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca.

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse pe parcursul anului 2022. Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv.

Proiectul de lege urmează a fi aprobat de Legislativ și în lectura a doua.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий