COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Expoziția de la Dubai: Pavilionul R.Moldova este dedicat brandului de țară - Pomul Vieții

7 oct. 2021,, 14:24   Economie
1481 0

Republica Moldova participă în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 la Expoziția Mondială din Dubai. Pavilionul Republicii Moldova este dedicat brandului de țară – Pomul Vieții.

Agenția de Investiții „Invest Moldova” - care este Ambasador al Brandului de Țară, a fost responsabilă de zonele “Invest”și “Discover”, prin intermediul elementelor structurale ale Pomului Vieții, despre sectoarele strategice ale economiei naționale și oportunitățile oferite de Republica Moldova dar și să prezinte oferta turistică pentru publicul internațional, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.

Vizitatorii pavilionului Republicii Moldova vor primi informații complete despre climatul investițional general, dar și despre facilitățile și oportunitățile oferite de țara noastră. În cadrul pavilionului sînt prezentate 9 sectoare strategice în termeni de promovare a exporturilor, precum și de atragere a investitorilor. De menționat este și faptul că, prin intermediul unui device interactiv instalat în cadrul zonei „Invest”, vizitatorii au oportunitatea de a seta o întîlnire virtuală cu reprezentanții Agenției de Investții „Invest Moldova”.

Zonele „Craft & Wine” reflectă, prin intermediul elementelor tezaurului național, autenticitatea culturii noastre. Astfel, drumul vinului este prezentat în Pavilionul Moldovei nu doar cu informații și standuri tradiționale, dar și cu o proiecție inedită, pe podea, care reprezintă procesul de stoarcere a strugurilor cu un efect fascinant de prezență.

Organizatorii au pus la dispoziția vizitatorilor colecții inedite de broderii și mărțișoare, covoare și scoarțe tradiționale cu elementele pomului vieții reprezentat cu multă măiestrie, o expoziție extraordinară care prezintă evoluția iei, de la ia tradițională și pînă la creațiile designerilor contemporani. De asemenea, vizitatorii își pot face selfie în haine tradiționale și pot încerca să toarcă lîna, avînd la dispoziție o furcă de tors autentică. Și-au găsit loc de cinste în Pavilionul Moldovei de la Expo Dubai și cobza, naiul, țimbalul, toba și fluierul. În zona de cultură și muzică este și o proiecție fascinantă a operei marelui Mihai Eminescu, Luceafărul, proiectată în nisip.


În zona „Discover” – vizitatorii sînt invitați să descopere Republica Moldova. Aceasta este zona unde vizitatorii pot afla unde este Moldova, cine sînt locuitorii țării dar și care sînt principalele obiective din țară. Tot aici – vizitatorii pot vedea filmul „Aripi” - primul film VR (realitate virtuală) creat de o companie din Republica Moldova.

Pavilionul Republicii Moldova, aflat în zona Mobilitate, are o formă dreptunghiulară, cu 2 niveluri, la parter fiind organizat spațiul expozițional, iar la etaj sînt amenajate săli pentru negocieri și întîlniri cu oaspeții.

Obiectivul urmărit de organizatorii din Republica Moldova este să maximizeze vizibilitatea Republicii Moldova prin repoziționarea pe radarul internațional dar și să creeze oportunități de comunicare și dezvoltare. Expoziția constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante într-un singur spațiu cu implicarea sectoarelor guvernamentale și de afaceri.

Pavilionul național al Republicii Moldova va fi deschis la Expoziția Mondială de la Dubai în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Țara noastră participă pentru a patra oară la un asemenea eveniment, prima dată prezentîndu-se la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia. În cadrul ediției din acest an, organizată în Dubai, sînt așteptați peste 25 milioane de vizitatori.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X