COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Exportatorii moldoveni pot folosi 8000 de autorizații neutilizate de transportatorii ruși

Exportatorii moldoveni pot folosi 8000 de autorizații neutilizate de transportatorii ruși

Exportatorii din Republica Moldova pot utiliza autorizațiile eliberate transportatorilor ruși pentru a-și livra mărfurile în Federația Rusă.

În luna septembrie existau aproximativ 8000 de autorizații neutilizate, precizează ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

Oficialul susține că deficitul de autorizații ar fi „artificial” și argumentează că mai mulți transportatori autohtoni, cărora li s-au eliberat autorizații, nu le folosesc. Pînă la data de 17 octombrie, erau 1 768 de autorizații eliberate, dar neutilizate, ceea ce constituie 11% din stoc.

Deficitul de autorizații pentru exportul în Federația Rusă a apărut încă la începutul lunii iulie. După mai multe încercări ale autorităților de la Chișinău de a majora numărul de autorizații emise de partea rusă pentru transportatorii moldoveni, Ministerul Economiei a reușit să obțină 1 250 de autorizații suplimentare. Dar această cotă oricum nu acoperă necesitățile transportatorilor naționali.


Vadim Brînzan susține că, în timpul discuțiilor purtate la Moscova pe 1 septembrie cu Ministrul Transporturilor din Federația Ruse au fost punctate și alte cîteva probleme care ar bloca negocierile ce vizează eliberarea autorizațiilor.

Rușii sînt nemulțumiți că transportatorii plătesc o taxă mai mare pentru drumuri în R. Moldova în comparație cu taxele pe care le achită transportatorii moldoveni în Rusia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load