TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Explicația noul șef al APP privind contractul de concesionare a Gărilor şi Staţiilor Auto

Explicația noul șef al APP privind contractul de concesionare a Gărilor şi Staţiilor Auto

Contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto” nu poate fi făcut public, deoarece documentul conține un punct care interzice părților acest lucru, scrie zdg.md.

Este răspunsul primit de ZdG de la noul șef al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru, după ce a solicitat repetat instituțile oferirea documentului prin intermediul căruia statul a transmis 30 de stații auto în gestiunea unui propietar privat, SRL „Gările Auto Moderne”.


„Părțile vor păstra strict confidențial prevederile contractului PPP, inclusiv Anexele și Suplimentele la acesta, precum și orice documente, acte, informații de care au aflat în legătură cu inițierea și/sau implementarea parteneriatului public-privat. Partea contractantă care încalcă obligația de confidențialitate trebuie să repare celeilalte părți prejudiciul cauzat. Despăgubirea pentru neexecutarea obligației de confidențialitate poate consta în compensații din beneficiul obținut de cealaltă parte”, este menționat în răspunsul APP, cu trimitere la punctul 4 din contract.

Șeful APP susține că ar putea oferi o copie a contractului doar dacă va exista un acord al în scris al partenerului privat.

În același timp, noul director al Agenției Proprietății Publice susține că documentele aferente priectului de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. Gările și Stațiile Auto” au fost transmise Comisiei parlamentare de anchetă care analizează modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începînd cu anul 2013.

Referitor la schimbarea proprietarilor SRL „Gările Auto Moderne”, firmă care de la începutul acestui an administrează toate gările şi staţiile auto din R. Moldova, șeful APP declară că nu există careva prevederi sau restricții la acest capitol în contractul de parteneriat public-privat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load