COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Experții salută măsurile întreprinse de conducerea Moldovei (VIDEO)

Experții salută măsurile întreprinse de conducerea Moldovei (VIDEO)

Experții salută măsurile economice întreprinse de conducerea Moldovei, orientate spre susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a lucrătorilor din sectorul real al economiei.

Majoritatea specialiștilor sînt siguri că aceste măsuri, despre care a declarat în ajun președintele țării, Igor Dodon, vor avea un impact favorabil și asupra lucrătorilor, și asupra oamenilor de afaceri, precum și vor salva țara de la explozie socială.

În special, publicistul și politologul, expertul Igor Volnițchi și-a exprimat încrederea că, măsurile întreprinse de conducerea țării sînt necesare în condițiile actuale, pentru că se referă atît la aspectul social, cît și la cel economic al vieții țării și a populației.


La rîndul său, politologul Corneliu Ciurea a declarat că măsurile anunțate de președinte sînt foarte așteptate de societate și, în primul rînd, se referă la cei care se află pe prima linie în lupta cu coronavirusul.

"Acțiunile întreprinse de guvern în baza declarațiilor de astăzi, cred că sînt foarte așteptate de populație. Ele abordează principalele grupuri care au fost afectate de pandemie: adică, oamenii care stau pe prima linie sau reprezentanți ai sectorului economic, pe care această pandemie și consecințele ei i-a atins în mod direct, pentru că ei trebuie să plătească salarii, impozite, iar activitatea lor economică în același timp, din diferite motive, a fost suspendată temporar. Toate aceste 5 măsuri, exprimate de președinte, au ca scop îmbunătățirea vieții populației și, ceea ce este foarte important, în ele au fost menționați și reprezentanții diasporei moldovenești", a subliniat analistul.

La rîndul său, liderul mișcării naționale "Voievod", Nicolae Pascaru apreciat, de asemenea, măsurile aprobate de președintele și s-a arătat indignat de declarațiile unor politicieni, care, în loc să ofere idei clare și să încerce să fie de folos țării și poporului în această perioadă crucială, dimpotrivă, încearcă să semene panică.

"Vedem că în fiecare țară autoritățile merg înainte. În Moldova, vedem că conducerea țării se descurcă bine cu datoria sa și se află pe prima linie. Iar cei care critică și cei care îndeamnă la ură și panică trebuie pedepsiți pentru că este anormal atunci cînd majoritatea politicienilor, în loc să liniștească populația sau să cheme la solidaritate, în loc să salveze societatea, ei fac politică. Din păcate, la noi așa se întîmplă, însă societatea vede totul și înțelege totul și astfel de politicieni vor fi pedepsiți", a subliniat Nicolae Pascaru.

Luni, șeful statului a lansat o serie de măsuri care vizează susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a lucrătorilor din sectorul privat. Toate aceste măsuri urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie curent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load