X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Mecanismele de lucru ale FMI-ului, în baza exemplului unui sat mic

2 dec. 2018,, 13:21   Economie
7798 1

Politica Fondului Monetar Internațional este distructivă pentru economiile statelor independente. Declarația aparține expertul financiar german, autorul cărții „Forţa mondială FMI – cronica unei campanii de jaf", Ernst Wolf, transmite Noi.md

Potrivit lui, acest sistem a reușit să-i înșele pe oameni și să le distragă atenția de la adevărata stare de lucruri. Iată de ce astăzi este foarte dificil să întrevedem toate aceste legături reciproce, consideră expertul.

În cadrul unui interviu, oferit unuia dintre posturile de televiziune din străinătate, expertul a explicat mecanismul de lucru al FMI, pentru a lămuri modul, în care funcționează, dînd ca exemplu un sat mic.

"Trebuie să vă imaginați undeva în lume un sat mic şi că acest sat are nevoie de o nouă clădire Consiliului localității. Această clădire va costa 100 de mii de dolari. Primarul va avea autorizația să se ocupe de acest lucru. Dînsul merge la bancă și spune că trebuie să construiască o clădire nouă cu suma de 100 de mii de dolari. „Noi avem 50 de mii, puteţi să ne dați împrumut restul de 50 de mii”. Banca spune: „bine o să facem acest lucru”. Apoi, primarul se duce la directorul companiei de construcții și spune: „noi vom rezolva totul cu tine, dar, mai întîi, fiecare îşi va pune în buzunar 25 mii”. Apoi, acesta merge la Consiliul local și spune că, din păcate, „construcția ne va costa 150 de mii de dolari”.

Oameni din Consiliul local acceptă acest lucru ca atare, deoarece ei nu cunosc economia. Iar sătenii rămași cad şi ei de acord cu acest lucru, la fel cum cad de acord toți locuitorii Planetei. Apoi, primarul merge împreună cu directorul companiei de construcții la bancă și spune: „că ei vor avea nevoie de încă 50 de mii de dolari”. Banca spune însă: „Nu! Noi am văzut că voi amîndoi sînteţi corupți. Nu vă vom mai da nimic”. Ei merg la o altă bancă, care, îi refuză, de asemenea. Iar acum ajungem la cel mai interesant moment! În cazul dat ei merg la Fondul Monetar Internațional sau la "troica", iar "troica" nu îi refuză! Aceasta cade imediat de acord. „Da, desigur! Vă vom oferi banii! Numai că avem nişte mici condiții. Vom trimite în satul vostru trei oameni. Ei vor estima situaţia din jur și vă vor spune care sînt aceste condiții”. Și "troica" îi trimite pe acești oameni. Aceştia estimează ceea ce văd împrejur. Ei merg la primar, merg la directorul firmei de construcții și le spun: „Uitaţi-vă, iată în fiecare miercuri în satul vostru este bazar. Oamenii dvs. vînd acolo legume și carne. De astăzi unul dintre aceste locuri din piață va fi rezervat pentru o mare companie americană, care produce alimente și carne. Aceasta este prima condiție! A doua condiție, vedeţi, aveţi aici o mică bancă de economii în sat. O sucursală mică, care oferă împrumuturi și monitorizează conturile clienților săi. Acum, alături, se va afla o mică filială a Goldman Sachs Bank.


Ceea ce se şi întîmplă, pe urmă. A treia cerință a oamenilor din "troica, „Vedeţi, aveţi o fîntînă la mijlocul satului. Această fîntînă va fi acum privatizată. Iată care sînt cele trei condiții ale noastre!” Următorul lucru, pe care îl face “troica” sau FMI-ul este acela că ei spun: „Acum ne veţi scrie o ofertă, în care ne veţi propune să cumpăram aceste trei lucruri, ca să nu ne pomenim că apărem într-o lumină proastă în fața societăţii”. Atunci, primarul și directorul firmei de construcţie, ambii corupţi, scriu o cerere de a li se oferi acestora un loc în piață, o fîntînă și o filială pentru Goldman Sachs. Și ce se întîmplă acum? În sat se deschide o sucursală a băncii Goldman Sachs. Aceasta le oferă condiții excelente clienților, Banca de economii din sat însă, după trei luni, e falimentată. Acum, sistemul financiar al acestui sat aparţine Băncii Goldman Sachs. Următoarea schimbare ţine de piața din sat. Un loc din această piaţă este ocupat de o mare corporație americană, care vinde, de exemplu, carne de pui, care este mult mai ieftină decît cea produsă de fermierii locali. Fermierii locali intră, ceea ce e de la sine înţeles, în faliment. Acum, concernul american poate ridica prețurile la produsele sale, iar oamenii sînt complet dependenți de produsele concernului american." a spus expertul.

Potrivit lui, exact așa s-a întîmplat în Africa. Înainte Africa se asigura de sine stătător cu produse alimentare, iar acum totul depinde de importul de alimente, carne și pește.

"În al treilea rînd, oamenii se trezesc după o lună, doresc să meargă la fîntînă dimineața, de unde au luat întotdeauna apă și văd, brusc, că aceasta este închisă. Și este acolo un panou: „vînzarea apei - într-acolo”. Astfel, ei se văd nevoiţi să se ducă la magazin, unde apa este deja îmbuteliată în sticle de plastic, pe care ei le pot cumpăra. Iată scenariul în baza căruia funcționează „troica” și FMI-ul" a spus expertul.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?