X 

Expert economic: În 2022 a fost recuperateă cea mai mică sumă din frauda bancară

15 mar. 18:00   Economie
2309 0

În 2022 au fost recuperate doar 75,9 milioane lei din banii furați în urma fraudei bancare, cea mai mică sumă de pînă acum și de două ori mai mică decît precedentul anti-record din 2021.

Despre asta scrie expertul în economie Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook.

”Știu că vă interesează ce se mai întîmplă cu miliardul furat. Nimic nu se întîmplă cu el. Stă bine unde stă și nimeni nu-l deranjează. În 2022 au fost recuperate doar 75,9 milioane lei, cea mai mică sumă de pînă acum și de două ori mai mică decît precedentul anti-record din 2021. Banii au venit doar din vînzarea activelor și recuperarea unor credite. Nimic din miliardul furat” a scris Ioniță, scrie deschide.md

De fapt, scrie expertul, procurorii anunță că instrumentează 73 de cauze penale unde sînt vizate circa 200 entități juridice și suma urmărită se ridică la 65 miliarde de lei.

Suma este atît de impresionantă deoarece deseori sumele se repedă de cîteva ori. Doar că, pînă la moment, toate aceste acțiuni nu s-au materializat în recuperare de bani, a conchis Veaceslav Ioniță.

Amintim că, în noiembrie 2014, din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au fost scoase credite în valoare totală de peste 25 de miliarde de lei. O parte din acești bani au fost folosiți pentru așa-zisul carusel al creditelor neperformante. Dar cea mai mare parte din bani, peste 13,7 miliarde de lei, au dispărut fără urmă.

1
2
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий