Expert: Cele mai bune podgorii de creştere şi cultivare a viţei de vie sînt în Moldova

Expert: Cele mai bune podgorii de creştere şi cultivare a viţei de vie sînt în Moldova

Republica Moldova are cele mai bune podgorii de creştere şi cultivare a viţei de vie, iar în ultimii ani, viticultorii sînt mai cointeresaţi de plantarea soiurilor autohtone.

Informaţia a fost oferită în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova de către expertul în viticultură al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Vladimir Coropca.

Potrivit lui, în ţara noastră sînt circa 187 de vinării, dintre care 68 deţin în proprietate plantaţii viticole. Cu toate acestea, Vladimir Coropca a mai spus că, din păcate, continuă să se defrişeze mai multe suprafeţe de viţă de vie.

„În anul 2018, suprafaţa plantaţiilor viticole a ocupat circa 128 mii de hectare dintre care cu soiuri tehnice şi suprafeţe mai mari decît 0,15 hectare – circa 74 de mii de hectare. Dacă prin prisma raporturilor soiuri albe/soiuri roşii, circa 48 mii de hectare sînt soiuri albe şi circa 26 de mii de hectare sînt suprafeţe ocupate cu soiuri roşii”, a spus expertul în viticultură al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Vladimir Coropca.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load