Există sau nu riscul de a fi stopată finanțarea Moldovei de către donatori?

Există sau nu riscul de a fi stopată finanțarea Moldovei de către donatori?

Țările occidentale și donatorii pot continua să finanțeze Moldova, chiar dacă țara ar deveni cu adevărat independentă de ei după venirea la putere a Partidului Socialiștilor.


Acest fapt a fost menționat de către deputatul din fracțiunea Partidului Socialiștilor Vladimir Golovatiuc, care a vorbit la emisiunea „Mecanismul de acțiune”, moderată de Elena Levițchi-Pahomova, de la NTV-Moldova, relatează Noi.md.El a menționat că partenerii de dezvoltare, țările donatoare, instituțiile financiare internaționale ale Moldovei sînt foarte diferite, și nu un monolit. „Există țări normale, elite normale, există afaceri reale, trebuie să vorbim cu ele. Recent, ne-am întîlnit, împreună cu președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, cu politicieni de rang înalt dintr-o țară europeană, și am găsit la ei o înțelegere deplină. Ei ar susține această Moldovă, puternică, ca partener normal predictibil”, a subliniat deputatul.


În opinia lui, nu toți partenerii externi vor fi neapărat împotrivă și nu toți vor înceta să finanțeze Moldova.


„Ei dau bani. Pentru ei, acordarea subvențiilor sau împrumuturilor pentru Moldova este a pune o bifă acolo, acasă, precum că sprijină o țară și acest lucru este normal. Principalul e ca această țară să aibă o față normală, iar autoritățile să se bucure de susținerea populației și să aibă grijă de această populație și atunci apoi totul va fi bine”, a conchisGolovatiuc.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load