Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Este puțin probabil că livrările de gaze rusești în Moldova să fie întrerupte. Opinie

21 apr. 12:15   Economie
2153

Deocamdată, nu există niciun motiv să credem că livrările de gaze rusești către Moldova se vor opri.

Această opinie a fost exprimată de directorul adjunct al Institutului de energie și Finanțe, Alexei Belogoriev într-un interviu acordat ”Narodnîe Novosti”, comentînd declarațiile Viceprim-ministrului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova, Andrei Spînu, precum că Moldova este gata să cumpere gaze de pe piața internațională în cazul întreruperii livrărilor de către Gazprom.

Alexei Belogoriev a reamintit că datoria Moldovei pentru gaz se acumulează de mai mulți ani, iar părțile au reușit să ajungă la o înțelegere. În plus, Chișinăul furnizează resurse energetice Tiraspolului, iar Moscova nu este interesată să limiteze livrările către Transnistria.

"Această regiune este alimentată în baza contractului cu Moldovagaz, nu există livrări separate acolo. Prin urmare, Gazprom nu are posibilitatea de a furniza gaz direct Transnistriei, iar Federația Rusă cu siguranță nu va opri livrările către Transnistria", a subliniat sursa.

"Chișinăul și Moldovagaz nu renunță la efectuarea unui audit independent. Acum pe ordinea de zi nu se află însuși faptul desfășurării sale, ci perioada, în privința căreia Gazprom poate face în continuare concesii", a menționat specialistul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав