Eșanu spune ce efect va produce abrogarea hotărîrilor privind concesionarea aeroportului

Eșanu spune ce efect va produce abrogarea hotărîrilor privind concesionarea aeroportului

După ce Guvernul a abrogat hotărîrile care vizează concesionarea Aeroportului Chișinău, fostul secretar de stat din cadrul Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a scris într-o postare pe rețelele de socializare că abrogarea acelor decizii nu produce niciun efect asupra contractului de concesionare a aeroportului, semnat de stat cu „Avia Invest”, pentru că acesta nu poate fi reziliat.

„Am văzut că foarte multă lume a fost indusă în eroare prin abrogarea de Guvern, care viza concesionarea aeroportului și cred că este necesar să precizez că această abrogare a Hotărîrilor de Guvern, nu are niciun efect asupra contractului.

Rezilierea contractului se face după regulile care guvernează contractele și nu depinde de adoptarea sau neadoptarea de către Guvern a unor hotărîri. Și chiar dacă ar depinde, ar fi necesar să se adopte o hotărîre prin care să se prevadă expres rezilierea. Simpla abrogare a hotărîrilor de concesionare nu afectează contractele deja încheiate”, a explicat Nicolae Eșanu pe rețelele de socializare.

Anterior, Maia Sandu a anunțat că Ministerul Justiției pregătește dosarul pentru a se adresa în judecată și a rezilia contractul de concesiune semnat cu „Avia Invest” în 2013, iar Ministerul Economiei a început o evaluare, pentru a verifica dacă au fost realizate toate investițiile în aeroport, prevăzute în contractul de concesionare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load