X 
Preşedintele stiri: 3607

Energocom va continua să cumpere energie electrică în baza negocierilor directe

16 mar. 10:02   Economie
1893 0

Comisia Situații Excepționale (CSE) a decis prelungirea pentru perioada aprilie-septembrie 2023 a termenului de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe.

Potrivit deciziei CSE, furnizorii vor încheia cu SA „Energocom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor - vor fi semnate acorduri adiționale, scrie Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor în rețelele electrice, furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem vor procura energie electrică în baza contractelor bilaterale încheiate cu SA „Energocom”, este specificat în decizia CSE.

Totodată, CSE a stabilit scutirea SA „Termoelectrica” de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de pînă la 132 de mii de tone.

Membrii Comisiei au aprobat și unele ajustări ale mecanismului de repartizare a lemnului de foc către populație. Potrivit acestora, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maximum de cinci metri steri per gospodărie casnică și 200 de metri steri per consumator noncasnic.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий