X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Energocom și Moldovagaz au semnat contractul de vînzare-cumpărare a gazelor naturale

29 dec. 2023,, 13:58   Economie
3924 0

În conformitate cu prevederile Dispoziției Comisiei pentru Situaţii Excepţionale nr. 97 din 27 decembrie 2023, SA Energocom va continua să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova.

În acest scop, pentru a acoperi necesarul consumatorilor de pe malul drept al r. Nistru, SA Energocom și SA”Moldovagaz” au semnat contractul de vînzare-cumpărare a gazelor naturale. Acesta prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 mil. m3 pentru perioada ianuarie - aprilie 2024, la prețul de 550 EUR/1000 m3, care ulterior ar putea fi micșorat.

De asemenea, SA Energocom a semnat contracte de vînzare - cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie-decembrie 2024. Energia electrică livrată de SA Energocom va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, de la CET-uri și SER, producători de energie de pe piaţa europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

SA Energocom rămîne garantul securității energetice a Republicii Moldova. Activitatea de succes a companiei pe plan internațional și experiența acumulată de aceasta garantează, în continuare, asigurarea fiabilă cu resurse energetice a consumatorilor Republicii Moldova.

1
0
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав