X 
Cazul Șor stiri: 594

Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană

28 sep. 17:15   Economie
1917 0

SA Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană.

Recent, compania a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia - EUSTREAM, dar și din Austria - Gas Connect Austria GmbH. Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificînd atît sursele de aprovizionare cît și rutele de transport.

Actualmente SA Energocom este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) - bursa din Austria și la Baumgarten - depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decît cele din România și Ucraina.

Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023-2024 și avînd obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA Energocom este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a țării și a oferi consumatorilor din Republica Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase.

1
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?