X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Energocom a identificat compania care va livra 30% din necesarul de curent electric

11 mai. 14:48   Economie
2486

Energocom a semnat un contract de achiziție a 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai cu compania ucraineană Ukrhidroenergo. Operatorul ucrainean va începe livrările de energie din data de 12 mai.

„S-a negociat direct cu companii producătoare de energie electrică din Ucraina (între care Energoatom, D. Trading și altele), solicitîndu-se oferte pentru furnizarea a 30% din consumul necesar. Conform condițiilor contractuale, la solicitarea părții ucrainene, prețul de achiziție pentru acest contract este un secret comercial și nu poate fi divulgat, dar pot confirma ca este un preț mai mic decît ofertele parvenite la licitația precedentă”, a spus Vladimir Sadovoi, director general interimar al Energocom, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

La sfîrșitul lunii aprilie, Energocom, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES și-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

Conform Comisiei Situații Excepționale, Energocom încheie contracte de achiziție cu producătorii, după care - cu furnizori și distribuitori.

Datele preliminare arată că la prețul mediu de achiziție al energiei electrice tarifele actuale pentru consumatorul final nu va crește.


Totodată, ANRE urmează să analizeze prețul mediu de achiziție pentru a determina dacă va fi nevoie de o ajustare a tarifului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав