Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1746

Energocom a cumpărat 4,3 milioane de metri cubi de gaze din zona Mediterană

2 dec. 2022,, 23:27   Economie
2329 0

Pentru a diversifica sursele de achiziționare a gazelor naturale și a asigura securitatea energetică a țării, Energocom a achiziționat 4,3 milioane de metri cubi de gaze din zona Mediterană, cu scopul de a testa cum funcționează în revers acest coridor.

Cantitatea de gaze a fost importată prin interconectorul Grecia-Bulgaria, via Romînia, fiind transportate pînă în Ucraina. În trecut, coridorul transbalcanic a funcționat doar dinspre nord spre sud, acum fiind realizată o premieră de transport în sens invers, cu gaze care nu sînt rusești, noteaza tv8.

Potrivit directorului interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, sînt mai multe potențiale surse de gaze aflate în discuții. Se testează, cu volume diferite, inclusiv gazoductul Iași-Ungheni care vine spre Chișinău, la fel cum se vor testa și alte rute din regiune.

„Energocom trebuie să aibă construite poduri și relații cu cît mai multe companii din țări europene, astfel încît Republica Moldova să fie asigurată sută la sută cu gaze naturale și energie electrică”, a afirmat directorul Energocom.

4
0
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий