Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Efectuarea procedurilor de vămuire la frontiera moldo–ucraineană, extinsă pentru agenții economici transnistreni

29 iun. 17:25   Economie
894

Agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est ale țării, vor putea efectua în continuare procedurile de vămuire la traversarea punctele comune de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan pînă la data de 31 ianuarie 2023.

Perioada a fost extinsă pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția rămînerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

De asemenea, pînă la implementarea controlului comun deplin la punctul de trecere Novosavițkaia-Cuciurgan, se prelungește pînă la data de 31 ianuarie 2023 termenul de vămuire a produselor petroliere introduse pe teritoriul Republicii Moldova la postul vamal Bender-2.

Termenul stabilit anterior este 30 iunie 2022. Extinderea acestuia este necesară pentru identificarea unor soluții viabile de înregistrare și evidență a tuturor importatorilor din raioanele de est ale Republicii Moldova la Agenția Servicii Publice (ASP).

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав