COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

După ce au blocat drumul, agricultorii cer demisia ministrului

După ce au blocat drumul, agricultorii cer demisia ministrului

Supărați și revoltați de declarațiile ministrului Agriculturii, agricultorii au blocat drumurile la Leova, Hîncești și Căușeni. Tractoarele și tehnica agricolă a fost plasată pe carosabil, iar mașinile nu pot trece. Fermierii spun că vor permite trecerea doar a ambulanțelor și mașinilor speciale.

Agricultorii din Hîncești se declară revoltați de atitudinea și declarațiile ministrului Ion Perju făcute la audierile grupului de lucru parlamentar care analizează problemele din agricultură legate de seceta din acest an. Potrivit vicepreședintelui parlamentului, Alexandru Slusari, ministrul Agriculturii ar fi vorbit la audieri „despre economia tenebră în agricultură și că protestele sînt în mare parte politice și la ele participă unele persoane în stare de ebrietate”.

Fermierii se declară revoltați de aceste declarații și neagă faptul că ar fi consumat alcool. De asemenea, ei au cerut demisia ministrului Ion Perju.


Totodată, agricultorii care sînt prezenți a doua zi la proteste în preajma satului Lăpușna de a Hîncești, i-au întrebat pe polițiștii care supraveghează protestul lor dacă au documentat vreo persoană în stare de ebrietate, iar răspunsul a fost unul negativ.

Ministrul Agriculturii nu a comentat deocamdată acuzațiile agricultorilor.

Marți, 11 august, sute de agricultori din mai multe raioane ale țării au scos tehnica agricolă din cîmp și au mutat-o pe traseele naționale pentru a protesta astfel față de, spun fermierii, lipsa de reacție a autorităților la cerințele lor din ultimele săptămîni.

Fermierii cer sprijinul imediat al autorităților pentru a putea face față crizei în care s-au pomenit din cauza secetei. Agricultorii au ales ca metodă de protest blocarea unor trasee pentru cîteva minute.

Un astfel de protest a avut loc marți, 11 august, și în satul Lăpușna, unde s-au adunat fermierii din raionul Hîncești. Agricultorii au venit la Lăpușna cu peste 100 de tractoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load