Drumul naţional M2 și cîteva sectoare din centura capitalei vor fi modernizate

Drumul naţional M2 și cîteva sectoare din centura capitalei vor fi modernizate

Drumul naţional M2 și trei sectoare a drumului de centură a municipiului Chișinău vor fi modernizate și construite cu sprijinul băncii chineze Bank of Communication Co., Ltd. Shandong Provincial Branch.


Guvernul a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare cu banca chineză. Acordul reprezintă o continuitate a Proiectului de susţinere a Programului în Sectorul Drumurilor implementat cu suportul instituţiilor financiare internaţionale.


Pentru realizarea proiectului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a semnat un Memorandum de înţelegere cu compania China Railway 14 Bureau Group Co. LTD, prin care aceasta s-a angajat să depună tot efortul în asistarea obţinerii finanţării pe o durată de minim 15 ani la condiţii avantajoase, ca urmare a semnării unui contract de antrepriză internaţional pentru executarea lucrărilor de modernizare.


Este al doilea proiect ce se preconizează a fi susținut de băncile chineze. La 30 ianuarie curent, executivul a aprobat hotărîrea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectelor Acordurilor de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca chineză China Citic Bank Corporation Limited în vederea reabilitării drumului național M5, care cuprinde sectorul Criva - Bălți și reconstrucției drumului R13, Bălți – Florești – R14.


Suma estimativă а împrumutului constituie 228 milioane de euro.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load