X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Domeniul jocurilor de noroc nu va mai fi reglementat de Ministerul Finanțelor

20 noi. 2018,, 18:01   Economie
2837 0

Politica de stat în domeniul jocurilor de noroc nu va mai fi promovată de către Ministerul Finanțelor, ci de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Transferul competențelor este prevăzut într-un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc propus pentru consultări publice, transmite bizlaw

Autorii proiectul justifică necesitatea transferului acestui domeniu, de la un minister la altul, prin faptul că jocurile de noroc nu au legătură cu politicile sectorului finanțelor publice, elaborate și promovate de către Ministerul Finanțelor și nu se poate regăsi în aria de competență a acestuia.

Potrivit acestora, jocurile de noroc reprezintă o activitate de întreprinzător, iar politica în domeniul antreprenoriatului este elaborată și promovată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, care trebuie să preia, prin urmare, politica de stat în acest domeniu.

Proiectul mai prevede, de asemenea, menţinerea unui singur sistem informațional, față de două utilizate pînă în prezent pentru conectarea şi transmiterea informaţiei de către organizatorii jocurilor de noroc.


Pînă în prezent erau folisite sistemul de monitorizare online de stat și sistemul electronic unic de monitorizare de stat a jocurilor de noroc. Potrivit autorilor modificărilor la Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, folosirea acestor două sisteme concomitent necesită costuri în plus.

Astfel, se propune menținerea sistemului electronic unic de monitorizare de stat a jocurilor de noroc pentru evitarea dublării datelor și pentru micşorarea costurilor de întreţinere a sistemelor respective.

Totodată, documentul prevede că Serviciul Fiscal de Stat urmează să fie consumator al informației necesare pentru administrarea fiscală disponibilă în sistemul electronic unic de monitorizare de stat a jocurilor de noroc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав