Criza energetică stiri: 1551
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3384

Dodon: "Tariful la gaze pentru populație trebuie plafonat la 10-12 lei"

23 sep. 16:00   Economie
3696 0

De la 1 Octombrie, moldovenii vor achita un tarif exploziv pentru consumul de gaz – 29,26 de lei. Acesta este cel mai mare preț din regiune și e peste media din Europa (Ucraina - 5,16 lei, România - 12,95 lei, media europeană - 29,25 lei). Iar singura soluție în această situație dificilă este plafonarea tarifului la 10-12 lei.

Această opinie a fost exprimată de ex-președintele țării, Igor Dodon, relatează aif.md

”În asemenea situație, îi cerem urgent Guvernului și Parlamentului să plafoneze tariful la gazele naturale la 10-12 lei pentru un metru cub pentru consumatori. Iar diferența de tarif, care e de aproape 3 ori mai mare, să o achite Guvernul. Bani pentru a plăti această diferență să fie ceruți de la cei care i-au interzis președintelui țării Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița să meargă la Moscova pentru a obține un preț mult mai mic de achiziție a gazelor”, a scris el pe pagina sa de socializare.

În caz contrar, consideră Igor Dodon, o bună parte din populația țării va îngheța la iarnă din cauza imposibilității achitării facturilor.

În același timp, agenții economici din țara noastră, care și așa sunt la limita supraviețuirii, vor falimenta. Iar majoritatea produselor, preponderent alimentare, inclusiv pîinea și produsele de panificație, se vor scumpi și mai mult, avertizează politicianul.


”Incompetența, iresponsabilitatea sau reaua intenție a conducerii actuale a țării are un preț extrem de mare și de greu pentru cetățenii Republicii Moldova. Iar iarna abia vine. Plafonarea trebuie să fie făcută cît mai rapid și sa între in vigoare de la 1 octombrie”, a menționat Igor Dodon.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав