COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Niciodată în toți anii de la independență nu s-a acordat așa ajutor financiar pentru agricultori

Niciodată de la independență și pînă astăzi nu s-a acordat așa ajutor financiar solid pentru agricultori.

Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”. Șeful statului i-a îndemnat pe fermierii, care au decis să blocheze străzile Capitalei în semn de protest, să nu cadă în capcana politicienilor, care îi folosesc în scopuri electorale.

„Blocați alte activități, poate ar fi bine să fim solidari în această situație. Noi toți avem aceleași probleme, ne ciocnim de secetă toți împreună, blocarea străzilor nu va duce la găsirea soluțiilor, ceea ce vor politicienii să vă utilizeze, de la asta nu apar bani ca să vă dea mai mult”, a spus Igor Dodon.

Președintele a amintit că în acest an Fondul de subvenționare pentru agricultură este de 1,1 miliarde lei, comparativ cu anul trecut cînd a fost de 900 mln lei. Totodată, Guvernul a mai alocat 200 mln lei pentru a oferi suport suplimentar agricultorilor, care recoltează cereale de prima grupă.

„Oferim cîte 1000 lei la ha, agricultorii spun că trebuie cîte 3000 lei, eu sînt de acord, dar statul acum poate să acorde 1000 lei, pentru că în afară de producători de grîu vin cei cu porumb și trebuie să evaluăm și să-i ajutăm și pe ei. Niciodată în toți anii de la independență nu a fost așa ajutor pentru agricultori. Chiar cînd au fost secete similare, dar așa ajutor nu a fost niciodată”, a spus Igor Dodon.


Președintele a declarat că în scurt timp Moldova ar putea primi de la ruși pînă la 50 mii tone de motorină, care va fi acordat gratis fermierilor pentru lucrările de toamnă. Totodată, Guvernul s-a adresat la Banca Mondială pentru a primi un credit pentru agricultură.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load