TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon, despre prețul la combustibil: Statul are pîrghii să intervină

Dodon, despre prețul la combustibil: Statul are pîrghii să intervină

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate că, Guvernul Chicu a elaborat un mecanism foarte clar de monitorzare a evoluției prețurior pe piața internă.

Potrivit șefului statului, un mecanism asemănător a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi(2008-2009).

În opinia președintelui țării, creșterea unor prețuri în Moldova nu are argumentare economică. ”Acest lucru trebuie să fie clarificat de către Guvern”, a spus Dodon.


Șeful statului a dat exemplu formarea prețurilor la produsele petroliere pe piața internă. ”Dacă prețurile la burse cresc, ei majorează, dar dacă scad – ei trebuie să dea acest tarif în jos. Va scădea de 10 ori pe lună, atunci de 10 ori trebuie să ieftinească. Dar nu au ridicat prețul și îl țin așa pe parcursul a 2 ani. Statul are pîrghii să intervină”, a evidențiat Igor Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat, luni, după ședința de la Președinție, că săptămîna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load