Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Dodon cere anularea modificărilor efectuate de PAS la Legea produselor petroliere

17 mai. 11:15   Economie
8275

Prețul la benzină a ajuns la 30 de lei, ceea ce reprezintă o catastrofă pentru economia R.Moldova, spune fostul președinte Igor Dodon.

Scumpirea combustibililor va duce la o creștere în lanț a prețurilor la marea majoritate a mărfurilor și serviciilor în R.Moldova, atenționează politicianul, care a venit și cu cîteva propuneri în vederea remedierii situației.

El a cerut anularea legii votate de PAS care prevede stabilirea zilnică a plafoanelor maxime a prețurilor la benzină și motorină.

"Vedem că deși prețul petrolului la burse nu crește, a început să scadă, totuși prețul la benzină în R.Moldova este în creștere. De ce se înîmplă acest lucru și ce trebuie de făcut?

În primul rînd trebuie urgent anulată legea aprobată de majoritatea parlamentară care presupune stabilirea zilnică a plafoanelor maxime a prețurilor la benzină și motorină. Deoarece unii importatori au stocuri la prețuri mai mici importate, dar atunci cînd se calculează în fiecare zi, în funcție de prețul Platts, practic operatorii sînt puși în condiția de a pun prețul maxim.


De aceea: 1. anulați de urgență legea și 2. anulați accizul și TVA-ul la benzină și motorină măcar pentr o anumită perioadă", a menționat Dodon pe rețelele de socializare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав