COVID-19 în MOLDOVA

Dodon a vorbit despre soarta proiectelor "Arena", "Drumuri Bune" și "Prima Casă"

Dodon a vorbit despre soarta proiectelor "Arena", "Drumuri Bune" și "Prima Casă"

Construirea complexului multifuncțional Arena Chișinău va fi finalizată, dar autoritățile competente se vor clarifica cu toate schemele ilegale din acest proiect. Programul "Drumuri Bune" va fi implementat după un alt principiu, iar programul "Prima Casă" ar putea fi îmbunătățit și extins.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu exclusiv acordat portalului Noi.md, răspunzînd la întrebarea despre soarta proiectelor sociale lansate de fosta guvrnare - "Arena", "Drumuri bune", "Prima casă".

””Аrena” trebuie finalizată. Avem nevoie de ea. Cu privire la schemele de acolo – cu acestea se vor descurca organele de drept. Pentru această ”Аrenă” era nevoie de 10 ha, dar au fost alocate 60. Apare întrebarea: de ce au avut nevoie de încă 50 ha., unde vor merge ele? Acest proiect costă 43 mln. euro, bani publici. Guvernul precedent a alocat 10 mln. euro, dar mai trebuie încă 30 mln. pe le vom achita din buget timp de 10 de ani. Sînt bani enormi! Și cu aceasta ar trebui să ne clarificăm: cine va finaliza construcția, din contul cui, cum va fi ea dusă la capăt și cum va funcționa, cum va fi administrată”, a menționat șeful statului.


Vorbind despre programul ”Drumuri Bune”, Igor Dodon a declarat că el din start a spus că acolo e nevoie de un alt principiu.

”Vom aloca bani pentru construirea drumurilor, nu mai puțin ca înainte. Dar nu așa, ca toate drumurile să fie construite la Nisporeni, pentru că cineva e din Nisporeni, iar vecinii din Călărași sau Strășeni să stea în gropi. Totul trebuie echilibrat și făcut pentru întreaga țară.

El a spus că programul ”Prima Casă” are multe lucruri bune, care funcționează și ar trebui să funcționeze și în continuare. ”Avem idei cum să-l extindem, iar pentru asta îl vom implica pe Ion Chicu, unul dintre autorii proiectului, actualul meu consilier, după care îl vom propune guvernului”, a spus șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load