Directorul CNA despre furtul miliardului: Noi am investigat zeci de cazuri penale

Directorul CNA despre furtul miliardului: Noi am investigat zeci de cazuri penale

Șeful Centrului Național Anticorupției (CNA), Bogdan Zumbreanu, a răspuns la întrebarea ce i-a fost adresată de jurnalistul Alexei Lungu privitor la ancheta pe marginea furtului miliardului, în condițiile în care responsabilii pentru crimă ar trebui să fie trași la răspundere pentru deturnarea fondurilor publice din sistemul bancar.


Bogdan Zumbreanu a declarat că ancheta este un proces de durată, iar centrul a investigat deja zeci de cazuri penale.


„Angajații Centrului au investigat zeci de cazuri penale, care au fost trimise în instanță cu emiterea unor sentinţe de condamnare a inculpaților individuali. Aceste cazuri de investigare a furtului miliardului ţin de competența procuraturii anticorupţie. Oferim tot sprijinul necesar pentru investigarea acestor cazuri. În plus, sîntem responsabili de rambursarea fondurilor. Acesta este un proces lung, pentru cei care vor să o înțeleagă. Cei care nu vor să înțeleagă, ne vor critica mereu. Vă asigur că depunem eforturi titanice pentru a identifica valorile și locația lor", a spus Zumbreanu.


Mai mult ca atît, Zumbreanu a spus că mai multă acuză Centrul de inerţie în această privinţă.


„În 2018, am anunțat un concurs pentru postul vacant de șef al ARBI. Numai două persoane au aplicat pentru acest concurs. Niciunul dintre ofițerii implicaţi în combaterea corupţiei şi recuperarea miliardului nu a manifestat interes pentru această poziție", a concluzionat Zumbreanu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load