COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Directorul Agenții pentru Eficiență Energetică riscă să fie demis

Directorul Agenții pentru Eficiență Energetică riscă să fie demis

Directorul Agenții pentru Eficiență Energetică (AEE), Alexandru Ciudin, riscă să fie demis din funcție, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților funcțiilor deținute de către acesta, în perioada anilor 2017 – 2019.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, contrar legislației, Alexandru Ciudin a exercitat simultan două funcții publice – calitatea de conducător al Agenției pentru Eficiență Energetică și mandatul de consilier în cadrul Consiliului raional Șoldănești.

În rezultatul materialelor acumulate la dosar, directorul AEE a fost remunerat și pentru activitatea de consilier din cadrul Consiliului raional Șoldănești, încasînd în toată această perioadă venituri suplimentare în sumă totală de 8546,40 lei, transmite realitatea.md.


Conform prevederilor legale, acesta ar fi trebuit să își soluționeze starea de incompatibilitate prin renunțarea la una dintre cele două funcții, în termen de 30 de zile din momentul apariției incompatibilității.

Dacă actul de constatare al ANI va rămîne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru inițierea procedurii de demitere a directorului Eficiență Energetică Alexandru Ciudin.

Alexandru Ciudin riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris în Registrul Interdicțiilor, gestionat de către ANI.

Actul emis de către ANI a fost contestat în instanța de contencios administrativ și urmează instanța de judecată să se expună asupra acestuia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load