X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

Din motiv că se fură, ajutoarele umanitare destinate Etiopiei au fost oprite

10 iun. 06:00   Economie
1492 0

Ajutorul alimentar pentru Etiopia a fost suspendat după ce s-a descoperit că au fost furate provizii umanitare destinate persoanelor nevoiașe.

Programul alimentar mondial al ONU (PAM) a declarat vineri că oprește asistența alimentară și va pune în aplicare „măsuri de siguranță și controale îmbunătățite care vor asigura că asistența alimentară umanitară ajunge la persoanele vulnerabile vizate”, transmite libertatea.ro

Acest lucru vine la o zi după ce Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAid) a declarat că face același lucru, pentru că o „analiză la nivel național” a descoperit „o campanie extinsă și coordonată” care a deturnat asistența alimentară de la populația etiopiană.

„Am luat decizia dificilă, dar necesară, că nu putem merge mai departe cu distribuirea de asistență alimentară pînă cînd nu vor fi puse în aplicare reformele”, a declarat un purtător de cuvînt al USAid.

USAid și PAM au suspendat deja livrările de alimente în regiunea Tigray din nordul țării, în timp ce investigau rapoartele privind furtul de ajutoare din această zonă. Tigray a fost centrul unui război civil care s-a încheiat în noiembrie și aproape toți cei 6 milioane de locuitori din această regiune depind de ajutoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?