X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Despre ce au discutat Dodon şi Miller?

2 sep. 2019,, 18:30   Economie
2464 0

În cadrul vizitei de lucru la Moscova, preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, Alexey Miller, cu care a discutat condițiile de livrare a gazului rusesc în Moldova, costul acestuia, dar şi modalităţile de încheiere a unor contracte noi, relatează Noi.md.

Potrivit şefului statului, la întrevedere a participat Vadim Brînzan, ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, consilierii prezidențiali Ion Chicu și Aureliu Ciocoi și Vadim Ceban, noul președinte al Consiliului de administrație al S.A. “Moldovagaz”, care începînd cu ziua de astăzi a preluat oficial această funcție.

După cum a menţionat liderul moldovean pe pagina sa dintr-o reţea de socializare, în cadrul discuţiei ce a avut loc, participanţii la ea au discutat despre perspectivele de cooperare dintre Moldova şi Rusia în sectorul energetic, referindu-se în special la condițiile de livrare a gazului rusesc în Moldova și măsurile necesare de luat pentru a evita creșterea prețului la gaze pentru consumatorii din Moldova.

Plus la aceasta, au fost abordate subiecte ce vizează încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova și tranzitul lor pe teritoriul țării noastre, începînd cu 1 ianuarie 2020, dat fiind că contractele semnate în acest sens anterior de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.

Igor Dodon l-a invitat pe Alexey Miller să participe la ediția a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie. În aceleași zile, va avea loc și o ședință a Consiliului de administrație a SA „Moldovagaz” și a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică. Astfel, prezența președintelui „Gazprom” la Chișinău va contribui la un dialog mult mai consistent dintre țările noastre în cele mai importante chestiuni ce țin de economie și energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?