Despre ce au discutat co-președinții Comisiei interguvernamentale moldo-ruse?

Despre ce au discutat co-președinții Comisiei interguvernamentale moldo-ruse?

După o lungă pauză, la Chișinău a avut loc o nouă întrevedere a președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică, comercială, științifică și tehnică.


Partea moldovenească a comisiei a fost condusă de către viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova, iar partea rusă de către Ministrul agriculturii Dmitrii Patrușev, transmite Noi.md.


Potrivit Biroului de Reintegrare, în cadrul dialogului a fost exprimat interesul întru a activiza esențial lucrările comisiei interguvernamentale, inclusiv fiind convenită intensificarea comunicării la nivelul secretarilor comisiei pentru a pregăti desfășurarea următoarei reuniuni pe parcursul lunii septembrie curent și a examina cele mai importante aspecte din sfera comercial-economică ce vizează cooperarea moldo-rusă..


Oficialii au menționat interesul reciproc în partea ce ține de asigurarea participării reprezentanților Tiraspolului în cadrul mecanismului unic de discutare a relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă și de identificare a soluțiilor la cele mai actuale probleme ce preocupă antreprenorii din regiune.


În mod repetat a fost confirmat faptul lipsei anumitor limitări atât în Federația Rusă, cât și în Republica Moldova, în privința oficialilor și a persoanelor cu funcții de răspundere din ambele state.


S-a menționat că abordarea deschisă și cea a interesului reciproc vor servi drept priorități de bază în activitatea comisiei interguvernamentale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load